Ga naar inhoud

Bitcoin.org waarschuwt voor mogelijke aanval op Bitcoin Core


Aanbevolen berichten

De website Bitcoin.org heeft een waarschuwing afgegeven voor een mogelijke aanval op de aankomende versie van Bitcoin Core, een opensource-bitcoinclient. Bitcoin.org stelt dat het reden heeft om aan te nemen dat versie 0.13.0 het doelwit van door een staat gesponsorde aanvallers zal worden.

De Bitcoin-gemeenschap, en dan met name Chinese gebruikers, worden opgeroepen extra waakzaam te zijn bij het downloaden van bestanden via bitcoin.org. "Als je niet voorzichtig bent voor het downloaden van de bestanden kun je al je bitcoins verliezen. De malware kan je computer ook gebruiken om aanvallen tegen het Bitcoin-netwerk uit te voeren", zo laat de waarschuwing weten.

Met name Chinese diensten zoals bitcoin-beurzen zouden vanwege de herkomst van de aanvallers het grootste risico lopen. Gebruikers krijgen dan ook het advies om de sleutel waarmee het bestand is gesigneerd te downloaden en vervolgens de digitale handtekening en hashes te controleren voordat de bestanden worden uitgevoerd. "Dat is de veiligste manier om er zeker van te zijn dat je de bestanden hebt die door de Core-ontwikkelaars zijn gemaakt."

Eric Lombrozo, een ontwikkelaar van Bitcoin Core, laat tegenover The Register weten dat de beheerder van bitcoin.org, een website die losstaat van het Bitcoin Core-project, de waarschuwing zonder te overleggen online heeft geplaatst. Hij zegt verder dat de bestanden van Bitcoin Core voor zover bekend niet het doelwit van door een staat gesponsorde aanvallers zijn. "Mogelijk dat bepaalde websites kunnen worden gehackt waar mensen de bestanden downloaden, maar laten we geen onnodige paranoia over de Bitcoin Core-bestanden zelf verspreiden."

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...