Ga naar inhoud

Meeste besmette e-mails bevatten zip-bijlage


Aanbevolen berichten

De meeste kwaadaardige e-mails die in het tweede kwartaal van dit jaar internetgebruikers met malware probeerden te infecteren maakten hiervoor gebruik van zip-bestanden. Dat blijkt uit kwartaalcijfers van het Russische anti-virusbedrijf Kaspersky Lab.

Van april tot en met juni ging het om miljoenen zip-bijlagen waarin malware zat verstopt, voornamelijk downloaders die ransomware op computers installeren. In de eerste weken van juni was er echter een daling van het aantal e-mails met besmette zip-bestanden. De oorzaak bleek te liggen in de inactiviteit van een botnet dat veel voor dergelijke spam wordt gebruikt. Eind juni werd het botnet weer operationeel wat te zien is in een stijging van het aantal besmette e-mailbijlagen. Naast de tijdelijke inactiviteit noemt Kaspersky het opvallend dat kwaadaardige zip-bijlagen niet in het weekend worden verstuurd.

Vanwege het risico op ransomware gaf beveiligingsbedrijf Dell SecureWorks vorig jaar het advies aan organisaties om archiefbestanden zoals zip te blokkeren. Wolfgang Kandek, CTO bij beveiligingsbedrijf Qualys, liet eerder nog aan Security.NL weten dat e-mailproviders standaard zip-bijlagen zouden moeten blokkeren om zo gebruikers tegen malware te beschermen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...