Ga naar inhoud

Windows 10 kan Chrome en Firefox voor kinderen blokkeren


Aanbevolen berichten

Met de lancering van de Windows 10 Anniversary Update heeft Microsoft nieuwe features uitgerold waardoor ouders kunnen voorkomen dat hun kinderen Google Chrome of Mozilla Firefox installeren. De features zijn onderdeel van Microsoft family, een tool voor ouderlijk toezicht.

Via het programma kan bijvoorbeeld worden ingesteld hoe lang er van een apparaat gebruik mag worden gemaakt, is in het geval van een Windows phone de locatie van het kind te achterhalen, worden er rapporten over de online activiteiten van de kinderen opgesteld en is het mogelijk om bepaalde apps, games of websites te blokkeren. Volgens Microsoft beschikken de populairste browsers echter niet over een dergelijk webfilter. "Om je kinderen te beschermen zullen we deze browsers automatisch op hun apparaten blokkeren", zo legt de softwaregigant uit. Ouders kunnen het gebruik van andere browsers wel toestaan.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.