Ga naar inhoud

Nieuwe ransomware speelt muziek en maakt screenshot


Aanbevolen berichten

Er is een nieuw ransomware-exemplaar ontdekt dat naast het versleutelen van bestanden voor losgeld ook muziek afspeelt en een screenshot van het actieve venster naar de aanvaller terugstuurt. Het gaat om de DetoxCrypto-ransomware, die als onderdeel van een partnerprogramma aan internetcriminelen lijkt te worden verkocht, zo meldt Bleeping Computer.

In dit geval kunnen internetcriminelen de malware afnemen, waarbij ze een deel van de omzet aan de ransomwaremaker moeten afstaan. Er zijn dan ook verschillende varianten van de DetoxCrypto-ransomware ontdekt. Zo probeert één exemplaar mee te liften op de populariteit van Pokemon Go, terwijl een ander een screenshot maakt van het actieve venster op het moment van de infectie en dat naar de aanvaller terugstuurt.

De verschillende varianten spelen allebei een muzieknummer af en tonen instructies om weer toegang tot het systeem en de bestanden te krijgen, zoals onderstaande video laat zien. Hoe de malware precies wordt verspreid is op dit moment nog onbekend.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...