Ga naar inhoud

Gratis Opera VPN nu ook voor Android beschikbaar


 Delen

Aanbevolen berichten

Browserontwikkelaar Opera heeft de gratis VPN-oplossing die het aanbiedt ook voor Android-gebruikers beschikbaar gemaakt. Via een virtual private network (vpn) wordt er een versleutelde verbinding naar een server op een bepaalde locatie opgezet.

Het vpn zorgt ervoor dat al het verkeer naar de vpn-server is versleuteld, wat handig is voor gebruikers van openbare wifi-netwerken. Daarnaast kan de vpn-gebruiker hierdoor zijn locatie aanpassen, om bijvoorbeeld van diensten gebruik te maken die alleen in bepaalde landen toegankelijk zijn. In het geval van de Opera VPN-dienst kunnen gebruikers uit vijf locaties kiezen, namelijk Nederland, Verenigde Staten, Canada, Duitsland en Singapore.

Om te bepalen of het gebruik van een vpn handig is beschikt Opera VPN voor Android over een tool die de veiligheid van het gebruikte wifi-netwerk test. In het geval de tool kwetsbaarheden tegenkomt krijgen gebruikers het advies om het vpn in te schakelen. De VPN-dienst is gratis, kent geen datalimieten en vereist geen login of abonnement. Opera VPN voor Android is via Google Play te downloaden.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...