Ga naar inhoud

Data 43 miljoen gebruikers Last.fm gestolen bij hack in 2012


Aanbevolen berichten

Bij een hack van de populaire muziekdienst Last.fm in 2012 zijn de gegevens van 43 miljoen gebruikers buitgemaakt. Het gaat om gebruikersnamen, e-mailadressen, versleutelde wachtwoorden, registratiedata en wat andere interne gegevens, zo meldt de website LeakedSource.

De wachtwoorden waren met het zwakke md5-algoritme gehasht. Er was daarnaast geen salting gebruikt om het kraken van de hashes lastiger te maken. Hierdoor wist LeakedSource 96% van de wachtwoordhashes in 2 uur te kraken. Het wachtwoord 123456 is met 255.000 vermeldingen het populairste wachtwoord, gevolgd door password dat bijna 93.000 keer voorkwam. Het wachtwoord lastfm was door bijna 67.000 mensen ingesteld.

Verder bevat de gestolen database 9,3 miljoen Hotmail-adressen, 8,3 miljoen Gmail-adressen en 6,5 miljoen Yahoo-adressen. Uit de registratiedata blijkt dat de website in 2009 en 2010 de meeste nieuwe gebruikers kreeg. In 2012 verscheen al een bestand met 2,5 miljoen wachtwoodhashes online. Uit voorzorg vroeg de website toen aan gebruikers of ze hun wachtwoord wilden wijzigen, maar de hack werd destijds niet door de muziekdienst bevestigd. Eerder deze week werd bekend dat bij een hack van Dropbox in 2012 de gegevens van bijna 69 miljoen gebruikers waren gestolen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.