Ga naar inhoud

Google Chrome blokkeert nu standaard Flash-trackers


Aanbevolen berichten

Met de lancering van Chrome 53 blokkeert de browser nu standaard Flash-trackers op websites. De maatregel is onderdeel van een plan om steeds meer Flash-content te blokkeren om gebruikers zo tegen aanvallen te beschermen en websites sneller te laten laden.

Volgens Google wordt inmiddels meer dan 90% van alle Flash-content op internet voor het volgen van internetgebruikers en analytics gebruikt. Het blokkeren van deze Flash-content zullen gebruikers dan ook niet direct merken, zo liet de internetgigant vorige maand al weten. De volgende stap in het proces om Flash-content op het web uit te faseren zal in december plaatsvinden. Met Chrome 55 zal voor alle websites standaard html5 worden gebruikt, behalve voor websites die alleen Flash ondersteunen. Voor deze websites krijgen gebruikers een melding te zien of ze Flash willen inschakelen. Updaten naar Chrome 53 zal bij de meeste gebruikers automatisch gebeuren.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.