Ga naar inhoud

Gebruikers Symantec waren te hacken via ernstige lekken


Aanbevolen berichten

Symantec heeft twee ernstige kwetsbaarheden in de beveiligingssoftware gedicht waardoor gebruikers zonder enige interactie konden worden gehackt. Alleen het ontvangen van een e-mailbijlage met een kwaadaardig rar-bestand was voldoende om een aanvaller volledige controle over het systeem te geven.

De kwetsbaarheden werden door Google-onderzoeker Tavis Ormandy ontdekt. Voor het analyseren van rar-bestanden gebruikte de beveiligingssoftware van Symantec een jaren oud uitpakprogramma waarin tientallen bekende kwetsbaarheden in aanwezig zijn. De beveiligingsleverancier stelt dat een aanvaller via de beveiligingslekken alleen een denial of service kan veroorzaken, maar volgens Ormandy is dat niet waar.

Hij heeft twee demonstraties online gezet waarbij een aanvaller op afstand met de allerhoogst mogelijke rechten willekeurige code op de computer kan uitvoeren, zoals het installeren van malware. De kwetsbaarheden zijn aanwezig in een groot aantal Symantec- en Norton-producten. In het geval van de Norton-producten zijn die volgens Symantec via de automatische updatefunctie bijgewerkt. Voor de zakelijke beveiligingssoftware zijn in sommige gevallen de updates ook automatisch uitgerold, maar zullen die in andere gevallen handmatig moeten worden geïnstalleerd.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.