Ga naar inhoud

Mozilla dicht 18 lekken in Firefox 49, stopt support oude Macs


Aanbevolen berichten

Mozilla heeft een nieuwe versie van Firefox uitgebracht waarin 18 beveiligingslekken zijn gedicht, waarvan vier zo ernstig dat een aanvaller kwetsbare systemen in het ergste geval zou kunnen overnamen als gebruikers een kwaadaardige of gehackte website bezochten.

Verder is ook een beveiligingslek verholpen waarbij een aanvaller die zich tussen een Firefoxgebruiker en het internet bevond en over een onterecht uitgegeven ssl-certificaat voor addons.mozilla.org beschikte, kwaadaardige updates voor geïnstalleerde extensies kon installeren. Dit beveiligingslek is echter niet als ernstig aangemerkt. Verder is de Login Manager van Firefox bijgewerkt zodat https-pagina's opgeslagen http-logins kunnen gebruiken. Volgens Mozilla is dit één van de voorbeelden waarop Firefox Let's Encrypt ondersteunt. Dit initiatief geeft gratis ssl-certificaten uit en heeft een volledig versleuteld web als doel gesteld.

De lancering van Firefox 49 houdt ook in dat Mac OS X 10.6, 10.7 en 10.8 niet meer worden ondersteund. Volgens Net Applications hebben deze drie versies nog een wereldwijd marktaandeel van 0,56%. Ook is de Windows-ondersteuning van sse-processoren gestaakt en is Firefox Hello verwijderd. Updaten naar Firefox 49 zal op de meeste systemen automatisch gebeuren.

 

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.