Ga naar inhoud

Privacy-OS Tails schakelt extra beveiligingsfuncties in


Aanbevolen berichten

Het opensource-besturingssysteem Tails, dat volledig op privacy en veiligheid is gericht, heeft in de nieuwste versie verschillende extra beveiligingsfuncties ingeschakeld die gebruikers tegen aanvallen moeten beschermen. Tails staat voor The Amnesic Incognito Live System.

Het is een compleet besturingssysteem dat op Debian is gebaseerd en allerlei tools bevat om anoniem te kunnen internetten. Tails is vanaf een dvd of usb-stick te gebruiken. In de nieuwste versie, Tails 2.6, wordt er van verschillende extra beveiligingsfuncties gebruik gemaakt. Zo is address space layout randomization (aslr) in de Linux-kernel ingeschakeld. Deze beveiligingsmaatregel moet gebruikers tegen bufferoverflow-aanvallen beschermen. Daarnaast is rngd ingeschakeld, een programma dat de entropie van willekeurige getallen verbetert die op computers met een hardwarematige 'random number generator' worden gegenereerd.

Daarnaast is een aanpassing doorgevoerd die ervoor moet zorgen dat de inhoud van het RAM-geheugen tijdens het afsluiten sneller wordt gewist. Tails is daarnaast naar Linux 4.6 geüpgraded. Dit moet de ondersteuning van nieuwe video- en wifi-kaarten verbeteren. Tails 2.6 is te downloaden via tails.boum.org. Bestaande gebruikers kunnen naar de nieuwe versie upgraden. Versie 2.7 staat gepland voor 8 november van dit jaar. Vorig jaar lieten de Tails-ontwikkelaars weten dat dagelijks 10.000 mensen van het besturingssysteem gebruikmaken.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.