Ga naar inhoud

Microsoft verwijdert Windows Journal wegens lekken


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft een onderdeel van Windows verwijderd omdat het allerlei beveiligingslekken bleek te bevatten. Het gaat om het notitieprogramma Windows Journal dat sinds november 2002 met het verschijnen van Windows XP Tablet PC Edition onderdeel van Windows uitmaakt.

Het bestandsformaat dat Windows Journal gebruikt, Journal Note File (JNT), blijkt voor een "groot aantal aanvallen" kwetsbaar te zijn. Het openen van een kwaadaardig JNT-bestand zou een aanvaller willekeurige code op de computer kunnen laten uitvoeren, zoals het installeren van malware, zo waarschuwt beveiligingsbedrijf Fortinet. Daarom besloot Microsoft Windows Journal permanent uit Windows te verwijderen. Hiervoor bracht de softwaregigant vorige maand beveiligingsupdate KB3161102 uit. Gebruikers die de update nog niet hebben geïnstalleerd krijgen het advies dit alsnog te doen. In Windows 10 is het onderdeel via de "Anniversary Update" verwijderd.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.