Ga naar inhoud

Firefox stopt ondersteuning Windows XP deels in 2017


Aanbevolen berichten

Firefoxgebruikers op Windows XP en Vista zullen vanaf maart 2017 geen nieuwe browserfeatures meer ontvangen, wat de eerste stap is om de ondersteuning van beide besturingssystemen helemaal af te bouwen, zo heeft Mozilla op de eigen bugtracker aangekondigd.

De eerste stap in dit proces is het laten overstappen van Firefoxgebruikers op Windows XP en Vista naar Firefox ESR 52. De ESR-versie van Firefox ontvangt alleen maar beveiligingsupdates en is vooral voor bedrijven bedoeld. Verder wil Mozilla ook het losse installatieprogramma aanpassen, zodat XP- en Vista-gebruikers de browser niet meer kunnen installeren. Later zal het ook niet meer mogelijk zijn om Firefox op Windows XP en Vista te starten.

Windows XP wordt sinds april 2014 niet meer door Microsoft ondersteund. De ondersteuning van Windows Vista zal volgend jaar april stoppen. In de planning noemt Mozilla Firefox ESR 52 als mijlpaal. Deze versie staat gepland voor 7 maart 2017 en zal in ieder geval nog tot 21 januari 2018 beveiligingsupdates ontvangen. Met Firefox 53 wil Mozilla de ondersteuning helemaal stoppen. Wanneer deze versie zal verschijnen is nog niet in de planning opgenomen. Google heeft de ondersteuning van Windows XP en Vista eerder dit jaar al gestopt. Opera liet eerder weten dat het deze platformen zal blijven ondersteunen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.