Ga naar inhoud

Microsoft: Edge heeft minder lekken dan Chrome en Firefox


Aanbevolen berichten

Microsoft wil van Edge de veiligste browser maken en zegt dat het hier de afgelopen jaren grote stappen in heeft gezet, aangezien de browser minder kwetsbaarheden dan Chrome en Firefox heeft en van een nieuwe beveiligingsmaatregel wordt voorzien die "ongekende bescherming" moet bieden.

Ook zijn er volgens Microsoft geen aanwijzingen dat beveiligingslekken in Edge het doelwit van zero day-aanvallen waren. Iets waar Internet Explorer nog regelmatig mee te maken kreeg. Het gaat in dit geval om aanvallen waarvoor nog geen beveiligingsupdates beschikbaar zijn. Microsoft stelt dat steeds meer organisaties echter het doelwit van gerichte aanvallen worden, waarbij aanvallers hun aanval op de aan te vallen organisatie afstemmen.

Om ook tegen deze aanvallen te beschermen introduceerde Microsoft eerder deze week Windows Defender Application Guard voor Windows 10 Enterprise. In een nieuwe blogposting gaat Microsoft verder op de technologie in, die volgens de softwaregigant "ongekende bescherming" moet bieden. De maatregel zorgt ervoor dat als Edge-gebruikers een onbekende of onbetrouwbare website bezoeken er op de hardwarelaag een virtuele versie van Windows wordt geladen, met een aparte kopie van de kernel en minimale Windows-services om Edge te kunnen draaien. De onderliggende hardware zorgt ervoor dat deze aparte kopie van Windows geen toegang tot de normale omgeving van de gebruiker heeft.

Zo blokkeert Application Guard toegang tot het geheugen, lokale opslag, andere geïnstalleerde applicaties en netwerkbronnen. Ook heeft de aparte versie van Windows geen toegang tot inloggegevens. Zodra de gebruiker Edge afsluit wordt de virtuele versie van Windows verwijderd. Zelfs als een aanvaller een aanval weet uit te voeren, is hij volgens Microsoft niet in staat uit deze container te breken, die bij het afsluiten ook nog eens wordt verwijderd. Een aanvaller kan zodoende geen permanente toegang tot een systeem houden. De komende maanden wordt Application Guard voor Windows Insiders beschikbaar gemaakt en zal volgend jaar op grotere schaal worden uitgerold.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.