Ga naar inhoud

Firefox krijgt mogelijk adblocker in standaardmodus


Aanbevolen berichten

In navolging van Opera krijgt mogelijk ook Firefox een adblocker die gebruikers in de standaardmodus kunnen inschakelen. De opensourcebrowser beschikt via de "Tracking Protection" al over een adblocker die advertenties en trackers blokkeert, maar die werd alleen in de Private Browsing-mode ingeschakeld.

Mozilla heeft nu een testversie gelanceerd die over drie nieuwe experimentele features beschikt, waaronder Tracking Protection in de standaardmodus. Net als bij Opera moeten Firefoxgebruikers de optie nog wel zelf ingeschakelen, maar vervolgens zal Firefox advertenties en trackers blokkeren. Via de testversie wil Mozilla achterhalen waar Tracking Protection ervoor zorgt dat websites niet meer werken, zodat dit voor alle Firefoxgebruikers verbeterd kan worden. De testversie is via testpilot.firefox.com te downloaden.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.