Ga naar inhoud

Symantec ziet toename van aanvallen via wsf-bestanden


Aanbevolen berichten

De afgelopen maanden is er een toename van het aantal aanvallen op Windowsgebruikers via wsf-bestanden geweest, zo claimt beveiligingsbedrijf Symantec. In juli van dit jaar waarschuwde Microsoft al voor dergelijke aanvallen. De aanval begint met een mail die als bijlage een zip-bestand heeft.

Binnen dit zip-bestand bevindt zich het wsf-bestand. Wsf staat voor Windows Script File en zoals de naam al doet vermoeden gaat het om een scriptbestand dat door de Windows Script Host (WSH) wordt uitgevoerd. Wsf-bestanden kunnen JavaScript en VBScript bevatten. Daarmee kan er malware op de computer worden gedownload, zoals ransomware.

Symantec zegt de afgelopen periode miljoenen e-mails te hebben geblokkeerd die internetgebruikers via wsf-bestanden met de Locky-ransomware probeerden te infecteren. Werden er in juni nog 22.000 e-mails met wsf-bestanden gestopt, in september was dit naar 2,2 miljoen spamberichten opgelopen. Naast het niet openen van ongevraagde e-mailbijlagen kunnen Windowsgebruikers zich ook tegen deze malware beschermen door de Windows Script Host uit te schakelen, zoals uitgelegd in dit artikel van anti-virusbedrijf Trend Micro.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.