Ga naar inhoud

Dell Optiplex 740 kast


BertZonn
 Delen

Aanbevolen berichten

Dag medeforummers,

 

Ik ben al een tijdje lid van dit forum maar nu zag ik mij toch genoodzaakt om ook eens in de pen te klimmen omdat ik met een probleem zit waar ik nog geen oplossing voor heb kunnen vinden.

 

ik heb in het weekend een leuke PC voor zeer weinig geld kunnen kopen. Het betreft hier een Dell Optiplex 740. Het apparaat werd geleverd zonder HDD, zonder andere loopwerken en zonder geheugen. Gekocht voor € 5,00 als leuk projectje voor mijn dochter. De CPU (AMD Athlon 64 2X 3800+) was wel aanwezig samen met heel veel bruine vuiligheid. Allereerst alle onderdelen die ik los kon krijgen en demonteren eruit gehaald. Moederbord met de stofzuiger helemaal stof- en troepvrij gemaakt. Ook de voeding losgehaald, open gemaakt en alles met de stofzuiger en een kwastje stofvrij gemaakt. Ook de ventilatoren hadden een dikke laag bruine smurrie op de fannetjes zitten. De PC heeft ergens gestaan waar flink gesmoord werd.

Ik heb er wat DDR2 geheugen in geprikt en ook een SATA harddisk en een SATA DVD-writer. Stekker erin en na wat aanloopprobleemjes kon ik eindelijk Windows installeren. Er stond een code van Windows 7 op dus heb ik die ook maar geïnstalleerd. Hier en daar nog wat drivertjes moeten zoeken en toen draaide de PC als een nieuwe.

Ik heb alles kunnen loskrijgen om te reinigen behalve de kunststof buitenkant van de behuizing. De metalen klep om in het binnenste te komen ging er prima af maar de zwarte plastic buitenkant krijg ik niet zomaar van het binnenframe af. Ik kan nergens vinden hoe dit gemonteerd zit. Ik heb ook bijna alle documenten van Dell gedownload maar nergens wordt er een woord gezegd over die zwarte behuizing.

 

Deze behuizing mag ook wel eens een sopje hebben maar dan het liefst zonder het metaal erbij. Nu is mijn vraag: weet iemand hoe ik die plastic panelen kan demonteren zonder deze te beschadigen? Het lijkt wel of het op de hoeken vast zit maar ik kan niet zien hoe dit vast zit. Ik denk dat de panelen in elkaar grijpen op een manier die niet te zien is. Ik wil geen zinloos geweld gebruiken maar ik zoek wel een oplossing. Ook zoek ik nog een soort caddy om de HDD te kunnen vastzetten.

 

Als iemand iets weet dan hoor ik het graag. 

Alvast bedankt

Link naar reactie
Delen op andere sites

Schroeven heb ik hier ook nog een paar kilo achter de hand.:D

Ben je een beetje technisch aangelegd? Dan kun je altijd wel iets in elkaar knutselen om die schijf stabiel op zijn plaats onder te brengen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Droske, ik heb net op Ebay een caddy gekocht die geschikt zou moeten zijn voor de Optiplex desktop kast dus die zal (hopelijk) binnenkort binnenkomen.

Wat betreft de schroefjes: Er zaten er 4 in het dekseltje/afdekplaatje van de floppydrive welke ik nu gebruik voor de DVD brander. Een floppydrive komt er niet in want die gebruik ik niet meer. Mocht ik nog schroefjes nodig hebben dan zal ik u wel eens een berichtje sturen. :-)

In ieder geval bedankt voor het aanbod.

Het enige probleem dat ik nu nog heb is dus het verwijderen van de buitenkant van de kast. Afwachten of er misschien medeforummers zijn die het weten en een antwoord kunnen geven.

 

Groetjes,

Bert

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nog even wat betreft het technisch zijn: Ja, ik ben behoorlijk technisch maar de (tijdelijke) oplossing die ik bedacht had voor die harde schijf is het volgende:

Ik heb de HDD op een dun stukje schuim gelegd om kortsluiting met de kast te voorkomen. Bovenop de HDD heb ik een schuursponsje gelegd en nog een stukje dun schuim. Daarna de DVD brander gemonteerd waardoor de harde schijf klem kwam te zitten en niet meer kon verschuiven. Het is een 'boerenoplossing' maar voor een tijdelijke situatie voldoet het. Ik zal eens uitzoeken hoe ik hier een foto kan uploaden en die zal ik dan plaatsen.

 

Groetjes,

Bert

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben bang van niet maar ik heb de temperatuur niet gemeten. De PC wordt ook zeer weinig gebruikt want hij is voor mijn dochter van 8 jaar.

Soms kijkt ze een filmpje op haar PC maar dat kan ze ook via haar monitor met ingebouwde DVD speler. Ik (eigenlijk zij) maak(t) gebruik van een LCD televisie met VGA ingang en een ingebouwde DVD speler. Ook haar persoonlijke Wii is daarop aangesloten. Zo heeft ze dus een eigen multimedia hoekje. ;)

Hopelijk volgende week de caddy binnen. Komt via Ebay uit Polen. Verkoper heeft een zeer goede waardering dus ik heb er wel vertrouwen in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.