Ga naar inhoud

Beveiligingslek maakte crashen van Tor-servers mogelijk


Aanbevolen berichten

Het Tor Project heeft een belangrijke update voor de Tor-software uitgebracht wegens een beveiligingslek waardoor aanvallers op afstand allerlei Tor-servers hadden kunnen laten crashen. Dagelijks maken zo'n 2 miljoen mensen gebruik van het Tor-netwerk om hun identiteit en privacy te beschermen.

Het privacynetwerk bestaat uit allerlei servers van vrijwilligers die het verkeer van Tor Browser-gebruikers verwerken. Dit verkeer loopt via meerdere servers om de identiteit van de gebruiker te maskeren. Zo is de eerste server de "entry guard", die het verzoek van de Tor-gebruiker naar de "relay node" doorstuurt. Vervolgens gaat het van deze server naar de "exit-node", die het verzoek naar het internet stuurt.

Ook is het mogelijk om websites te hosten die alleen via het Tor-netwerk toegankelijk zijn. Voor beheerders van een Tor-server is er nu een nieuwe versie verschenen die een complete klasse van beveiligingslekken verhelpt waardoor een aanvaller op afstand de meeste Tor-servers had kunnen laten crashen. De update is alleen voor beheerders van Tor-servers bedoeld en niet voor Tor-gebruikers. Updaten kan via Torproject.org.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.