Ga naar inhoud

Oracle dicht 253 lekken, waarvan 7 in Java


Aanbevolen berichten

Oracle heeft tijdens de patchronde van dit kwartaal updates voor 253 beveiligingslekken in verschillende producten uitgebracht, waarvan 7 kwetsbaarheden in Java. De patches zijn er voor Database Server, E-Business Suite, Industry Applications, Fusion Middleware, Sun-producten, Java en Oracle MySQL.

De meeste problemen zijn in Oracle Communications Applications (36), Oracle MySQL (31) en Fusion Middleware (29) verholpen. In het geval van Java gaat het om 7 kwetsbaarheden die een aanvaller op afstand kan aanvallen. Op een schaal van 1 tot en met 10 wat betreft de ernst van de beveiligingslekken zijn 3 Java-lekken met een 9,6 beoordeeld. De kwetsbaarheden bevinden zich in Java 6 update 121, Java 7 update 111 en Java 8 update 102. De nieuwste Java-versie is te downloaden via Java.com.

Volgens Oracle blijft het meldingen ontvangen van aanvallen op kwetsbaarheden die al lang zijn gepatcht. Zo zijn er verhalen bekend van succesvol gehackte Oracle-klanten die beschikbare Oracle-updates niet hadden geïnstalleerd. Daarom adviseert Oracle om de updates "zonder vertraging" te installeren. De volgende patchronde van Oracle staat gepland voor 17 januari 2017.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.