Ga naar inhoud

Gratis Cisco-tool beschermt MBR harde schijf tegen malware


Aanbevolen berichten

Cisco heeft een gratis tool gelanceerd die de MBR van harde schijven tegen malware moet beschermen, zoals ransomware. De Master Boot Record (MBR) bevat gegevens over het soort en de locatie van de logische partities van de harde schijf en bevat de bootloader van het besturingssysteem.

Het is essentieel voor de computer om te kunnen starten. Recentelijk zijn er verschillende ransomware-exemplaren ontdekt, zoals Petya en HDDCryptor, die de MBR van de harde schijf aanpassen of overschrijven waardoor het systeem niet meer kan worden opgestart. Cisco ontwikkelde daarom een gratis tool genaamd MBRFilter. Het is een driver die ervoor zorgt dat de MBR in een "alleen-lezen" modus kan worden geplaatst. Daardoor kan malware de inhoud van de MBR niet meer aanpassen. MBRFilter is gratis en open source en kan via GitHub worden gedownload. Hieronder een videodemonstratie van de tool.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.