Ga naar inhoud

Windows Update mislukt bij schone installaties


Aanbevolen berichten

Bij schone installaties van Windows 7 en Windows 8.1 is het niet mogelijk om succesvol Windows Update uit te voeren, waardoor de machines geen beveiligingsupdates ontvangen en kwetsbaar achterblijven, zo stelt de Duitse beveiligingsonderzoeker Stefan Kanthak op de Bugtraq-mailinglist.

Een mogelijke reden voor het mislukken van de updates, waar ook op het forum van Security.NL veel over te doen is geweest, is dat de Windows Update-client teveel geheugen verbruikt bij het zoeken naar updates en vervolgens een foutmelding toont. Microsoft heeft dit in recente versies van de Windows Update-client verholpen. Het probleem is echter dat Windows Update deze bijgewerkte Windows Update-client niet binnenhaalt, waardoor die niet verder komt.

Gebruikers kunnen volgens Kanthak het geheugenprobleem van de Windows Update-client verhelpen door handmatig beveiligingsupdate KB3124275 te downloaden, zo meldt hij op de Bugtraq-mailinglist. Op zijn eigen website laat de onderzoeker weten dat de enige permanente oplossing het installeren van de laatste cumulatieve update voor Internet Explorer 8 en de laatste update voor de Windows Update-client is voordat er voor het eerst contact met de updateservers wordt gemaakt. Daarnaast heeft Kanthak op zijn eigen website een uitgebreide uitleg staan hoe de benodigde updates via een usb-stick tijdens de installatie van Windows 7 Service Pack 1 zijn te slipstreamen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.