Ga naar inhoud

Privacygroepen willen opheldering over scannen e-mails Yahoo


Aanbevolen berichten

Een coalitie van Amerikaanse burgerrechtenbewegingen en privacygroepen heeft een open brief naar het hoofd van de Amerikaanse inlichtingendiensten gestuurd waarin ze opheldering vragen over het scannen van e-mails door Yahoo voor de Amerikaanse autoriteiten (pdf).

"Net als de meeste mensen waren we geschrokken over berichten eerder deze maand dat Yahoo honderden miljoenen e-mails van gebruikers scande in opdracht van de overheid. We hebben ons bij miljoenen gebruikers aangesloten die willen weten hoe dit kon gebeuren", zegt Kate Tummarello van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF.

In de brief die naar James Clapper is gestuurd, directeur van de inlichtingendiensten, wordt informatie over het scannen van de e-mails gevraagd, hoe de Amerikaanse overheid een dergelijke privacyschending rechtvaardigde en of de overheid soortgelijke scans heeft laten uitvoeren. Recentelijk heeft het Amerikaanse congres een wet aangenomen die de Amerikaanse overheid verplicht om openheid van zaken te geven over gerechtelijke bevelen aan Yahoo.

Ook wordt Clapper gevraagd of bij het scannen van de e-mails naar de content werd gekeken, wat voor zoekopdrachten hiervoor werden gebruikt, wanneer er met de surveillance werd begonnen en hoe vaak dergelijke overheidsbevelen zijn ingezet om telecomaanbieders mee te laten werken.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.