Ga naar inhoud

Analyse 81 miljoen websites levert 30.000 besmette pagina's op


Aanbevolen berichten

Een analyse van 81 miljoen websites die door het Duitse testlab AV-Test via zoekmachines werden gevonden heeft 30.000 besmette pagina's opgeleverd die malware bleken te bevatten. Bij een soortgelijk onderzoek in 2013 ging het nog om 40 miljoen websites en 5.000 malware-dreigingen.

"Je hoeft geen wiskundige te zijn om te zien dat er een duidelijke groeitrend is", aldus Markus Selinger van AV-Test. Voor het vinden van de malware gebruikte het testlab een zelf ontwikkeld scansysteem. Zoekmachines kunnen gebruikers voor malware op websites waarschuwen. Google waarschuwde gebruikers bij de onderzochte 81 miljoen websites 20.000 keer. Het ging echter niet altijd om de websites die AV-Test had gevonden.

Als de set van 30.000 besmette webpagina's die AV-Test had gevonden door Google werd geanalyseerd leverde dit 1337 waarschuwingen op. In meer dan 60% van de gevallen werd de aanval direct met een bestand uitgevoerd. De resterende 40% van de aanvallen vond plaats via exploits voor onder andere Java en Adobe Flash Player. Wordt er gekeken naar de bestanden die op de besmette pagina's werden aangetroffen zijn het voornamelijk exe-bestanden, gevolgd door zip, rar, swf en msi.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.