Ga naar inhoud

Mozilla lanceert eind 2017 nieuwe web-engine "Quantum"


Aanbevolen berichten

Mozilla zal volgend jaar een nieuwe web-engine voor Firefox lanceren die ervoor moet zorgen dat websites supersnel geladen worden wat voor een betere gebruikerservaring moet zorgen. "Project Quantum" zal volgens de opensource-ontwikkelaar een 'reuzensprong' op het gebied van prestaties zijn.

De nieuwe web-engine zal moderne hardware ten volste benutten, zegt David Bryant, hoofd engineering bij Mozilla. Het gaat dan zowel om processoren met meerdere cores als videokaarten. Ook zal de belangrijkste content automatisch de hoogste prioriteit en zodoende ook de meeste rekenkracht krijgen. Bryant stelt dat Mozilla allerlei fundamentele zaken van hoe een browser-engine werkt opnieuw tegen het licht zal houden. Zo zullen essentiële zaken als het toepassen van CSS-styles, het uitvoeren van DOM-operaties en het weergeven van graphics opnieuw worden gemaakt.

Mozilla stelt dat het om een ambitieus project gaat. Gebruikers zouden echter niet al te lang hoeven wachten. De eerste grote verbereringen zullen volgend jaar al worden doorgevoerd. Een eerste versie van de nieuwe browser-engine zal voor Android, Linux, Mac en Windows uitkomen. Bryant hoopt daarbij ook dat de nieuwe engine voor iOS beschikbaar zal worden. "We zijn vol vertrouwen dat Quantum de prestaties behoorlijk zal verbeteren."

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.