Ga naar inhoud

EU-privacywaakhonden willen opheldering WhatsApp en Yahoo


Aanbevolen berichten

De verenigde Europese privacywaakhonden hebben Yahoo en WhatsApp een brief gestuurd waarin ze om opheldering vragen over het recent aangekondigde datalek bij Yahoo en het scannen van e-mails voor de Amerikaanse autoriteiten en het beleid van WhatsApp om data met moederbedrijf Facebook te delen.

Dat laat persbureau Reuters weten. De privacywaakhonden, verenigd in de Article 29 Working Party, maken zich zorgen over de aanpassingen van het WhatsApp-privacybeleid waardoor het telefoonnummers van gebruikers met Facebook zal delen. Ze hebben de chat-app dan ook gevraagd om alle relevante informatie hierover te verstrekken en deden het verzoek om de gegevens van gebruikers nog niet te delen totdat alle juridische beschermingsmaatregelen gegarandeerd zijn.

In het geval van Yahoo wil de Article 29 Working Party opheldering over het recent aangekondigde datalek waarbij de gegevens van minimaal 500 miljoen gebruikers werden gestolen, alsmede het bericht dat de internetgigant inkomende e-mails voor Amerikaanse inlichtingendiensten op sleutelwoorden scande. "Yahoo is gevraagd om informatie te verstrekken over de juridische basis en de compatibiliteit met EU-wetgeving van dergelijke activiteit", aldus de privacywaakhonden.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.