Ga naar inhoud

Nieuwe ransomware ontgrendelt computer na enquête


Aanbevolen berichten

De meeste ransomware vraagt gebruikers om honderden euro's voor het ontgrendelen van hun bestanden of computer, maar een nieuwe variant die nog in ontwikkeling is ontgrendelt de computer als de gebruiker een enquête heeft gedaan.

De nog naamloze ransomware werd eerder deze week door Karsten Hahn ontdekt, beveiligingsonderzoeker bij het Duitse anti-virusbedrijf G Data. De malware vergrendelt de computer en laat vervolgens een enquête zien die de gebruiker moet afronden. Zodra de gebruiker dit heeft gedaan wordt er een tekstbestand gedownload waarin de ransomwaremaker de gebruiker bedankt.

Volgens Lawrence Abrams van de website Bleeping Computer bestaat de kans dat dit tekstbestand uiteindelijk de code zal bevatten voor het ontgrendelen van de computer. De ransomware is echter nog in ontwikkeling en allerlei functies ontbreken op dit moment nog. Er is dan ook een goede kans dat de ransomware nooit actief zal worden verspreid, aldus Abrams.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.