Ga naar inhoud

Microsoft dicht aangevallen Windows-lek op 8 november


Aanbevolen berichten

Microsoft zal tijdens de geplande patchcyclus van november een beveiligingsupdate uitbrengen voor een kwetsbaarheid in Windows die actief wordt aangevallen. Het zogenaamde zero day-lek wordt in combinatie met een kwetsbaarheid in Adobe Flash Player gebruikt en laat een aanvaller zijn rechten op het systeem verhogen. Google ontdekte de beveiligingslekken die bij spear phishing-aanvallen werden toegepast.

Na te zijn ingelicht bracht Adobe een noodpatch voor Flash Player uit om gebruikers te beschermen. Microsoft zal de update op dinsdag 8 november uitbrengen. Google hanteert bij dit soort kwetsbaarheden een deadline van 7 dagen en besloot deze week de details te publiceren, tot ergernis van Microsoft. "De beslissing van Google om deze kwetsbaarheden bekend te maken voordat er patches beschikbaar waren is teleurstellend en laat klanten een groter risico lopen", zegt Microsofts Terry Myerson.

Myerson laat weten dat gebruikers van Windows 10 met de Anniversary Update die Microsoft Edge gebruiken tegen de nu waargenomen aanvallen beschermd zijn. "Om dit soort geraffineerde aanvallen aan te pakken adviseert Microsoft dat alle klanten naar Windows 10 upgraden, het veiligste besturingssysteem dat we ooit hebben gebouwd", aldus Myerson. Hij laat verder weten dat Microsoft actief met Adobe samenwerkt om Flash Player in de toekomst te beschermen tegen soortgelijke aanvallen waar de aanvallers nu gebruik van hebben gemaakt.

Wat betreft de partij achter de aanvallen gaat het volgens Microsoft om een groep die Pawn Storm wordt genoemd, maar ook bekendstaat als 'Fancy Bear', 'Sofacy', 'Sednit', 'APT28', Threat Group-4127 en 'Strontium'. Eerder werden de onderzoeksraad van MH17, verschillende ministeries van Buitenlandse Zaken, een Amerikaanse defensieorganisatie, de Turkse overheid, een NAVO-lid, Linuxgebruikers, het CDU, Sanoma, de presidentscampagne van Hillary Clinton, het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA), MH17-onderzoekers van het onderzoekscollectief Bellingcat en John Podesta door de groep aangevallen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.