Ga naar inhoud

Edge stopt meeste social engineering-malware


Aanbevolen berichten

Als het gaat om bescherming tegen malware die internetgebruikers zelf downloaden en installeren komt Microsoft Edge als beste uit de bus, zo claimt onderzoeksbureau NSS Labs aan de hand van eigen onderzoek. Internetgebruikers kunnen op verschillende manieren met malware besmet raken.

Zo zijn er de 'drive-by downloads' waarbij internetgebruikers via beveiligingslekken in de browser, besturingssysteem of browserplug-ins automatisch geïnfecteerd kunnen raken. Volgens NSS Labs raken de meeste internetgebruikers echter besmet door 'social engineering-malware'. Het gaat dan om malware die zich als een videocodec of plug-in voordoet, of met andere software is gebundeld. Moderne browsers beschikken over verschillende detectiemethodes om dit soort downloads te identificeren en te stoppen.

Voor het onderzoek werd er met 304 malware-exemplaren op echte websites gewerkt. Microsoft Edge blokkeerde 99% van de malware-exemplaren, gevolgd door Chrome (85,8%) en Firefox (78,3%). Hoewel Firefox als laatste eindigde presteerde het wel beter ten opzichte van eerdere tests. Reden hiervoor is het toevoegen van downloadbescherming aan de browser. Verder is Edge ook het snelst met het blokkeren van malware. NSS Labs meldt dat de test kosteloos is uitgevoerd en het op geen enkele wijze door de leveranciers is gecompenseerd.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.