Ga naar inhoud

Belgische politie waarschuwt voor privacy-impact Pokémon Go


Aanbevolen berichten

De Belgische politie heeft spelers van Pokémon Go gewaarschuwd, aangezien het populaire spel allerlei gegevens over hen verzamelt. Het gaat dan om zaken als locatiegegevens, bezochte plekken, het aantal speelmomenten, speelgewoonten en andere gegevens van miljoenen mensen.

"Niet abnormaal, zult u zeggen, want dit zijn de basisprincipes van Pokémon Go", aldus de Belgische politie. "Daar zit waarheid in, maar u moet weten dat op die manier ook uw Google- of Facebook-adressen, al uw publieke gegevens, het ip-adres waarmee u zich verbindt alsook de naam en versie van het besturingssysteem van uw toestel worden verzameld."

Ook wijst de politie naar de problemen die in de eerste versie van het spel aanwezig waren, waardoor spelontwikkelaar Niantic toegang tot het Google-account kon krijgen. Niantic bracht een update uit om de problemen te verhelpen. "Maar er worden nog steeds tal van gegevens over u verzameld. Al die informatie zal natuurlijk worden gedeeld en gebruikt om u producten, websites of applicaties voor te stellen", zo waarschuwt de Belgische politie verder. " Dit bewijst eens te meer dat u als product wordt beschouwd wanneer de digitale wereld u iets aanbiedt."

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.