Ga naar inhoud

Microsoft gaat omvang Windows-updates verkleinen


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft een nieuwe technologie voor het uitrollen van updates onthuld die ervoor moet zorgen dat de omvang van Windows-updates wordt verkleind. Het Unified Update Platform (UUP) moet differentiële updates voor alle apparaten mogelijk maken, zowel mobiel als computers.

Een differentiële update bevat alleen de aanpassingen aan het systeem sinds de laatste keer dat er updates zijn geïnstalleerd, in plaats van het downloaden van een volledig nieuwe versie. Volgens Microsoft zal het Unified Update Platform ervoor zorgen dat de omvang van downloads met 35% zal verminderen als het om grote Windows-updates gaat. UUP zorgt er ook voor dat er sneller op updates wordt gecontroleerd.

Als het systeem via het platform op de beschikbaarheid van updates controleert zal de Windows Update-service bepalen welke updates het systeem nodig heeft. De Windows Update-service laat het systeem deze updates vervolgens downloaden en installeren. Omdat de Window Update-service het grootste deel van het proces voor de rekening neemt zal dit volgens Microsoft voor snellere updatecontroles zorgen. UUP is nu beschikbaar in de testversie van Windows 10 en zal volgend jaar ook in de uiteindelijke versie van het besturingssysteem verschijnen.

 

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.