Ga naar inhoud

AVG komt eind 2017 met nieuw router-besturingssysteem


Aanbevolen berichten

Anti-virusbedrijf AVG zal eind 2017 een nieuwe router-besturingssysteem lanceren genaamd Chime. Eind vorig jaar besloot de virusbestrijder al een crowfundingcampagne voor een eigen Chime-router te starten. Het doel was om 650.000 dollar op te halen, maar de teller stopte net onder de 45.000 dollar.

In mei van dit jaar kwam AVG met een nieuwe visie voor Chime. Dit keer als besturingssysteem dat fabrikanten en gebruikers op hun eigen routers kunnen installeren. Chime moet voorkomen dat aangesloten apparaten, zoals camera's, babymonitoren en digitale videorecorders, besmet raken. Het systeem zal hiervoor de verbindingen van de apparaten monitoren en alarm slaan als er met een bekende kwaadaardige server verbinding wordt gemaakt. Daarnaast zal het aanvullende functies zoals een vpn-verbinding bieden.

AVG is ook van plan om Chime het thuisnetwerk op bekende kwetsbaarheden te laten scannen. Zo kan de software gebruikers waarschuwen als bijvoorbeeld hun digitale videorecorder bijvoorbeeld risico loopt. Op dit moment heeft fabrikant Amped Wireless Chime op de nieuwste router geïnstalleerd die eind augustus verscheen en wordt geprobeerd ook andere fabrikanten over de streep te trekken. Gebruikers kunnen routers waarop Chime draait met een smartphone-app bedienen.

"Chime is een platform voor routerfabrikanten. We willen niet dat consumenten aparte beveiligingsapparaten moeten kopen", zegt Shaul Levi van AVG tegenover Vice Magazine. Levi hoopt dat consumenten Chime straks automatisch zullen krijgen als ze een nieuwe router kopen of een bestaande upgraden. Eind 2017 is het plan dat er een versie van Chime beschikbaar komt die gebruikers zelf op hun router kunnen installeren.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.