Ga naar inhoud

Google gaat langer waarschuwen voor gevaarlijke websites


Aanbevolen berichten

Google gaat langer waarschuwen voor websites die opzettelijk bezoekers met malware proberen te infecteren, zo heeft de internetgigant bekendgemaakt. Al sinds 2005 laat Google via Safe Browsing waarschuwingen zien als internetgebruikers een website met kwaadaardige content bezoeken.

Het kan dan gaan om gehackte websites waar internetcriminelen kwaadaardige code op hebben geplaatst. Webmasters van deze websites kunnen Google vragen om de website opnieuw te beoordelen als de kwaadaardige code is verwijderd. Google zal de waarschuwing dan intrekken. Er zijn echter kwaadaardige websites die internetgebruikers opzettelijk proberen te infecteren. Ook voor deze websites waarschuwt Google gebruikers.

Het komt echter regelmatig voor dat de webmasters van deze kwaadaardige websites de infectie verwijderen om weer door Google te worden goedgekeurd, waarna ze kwaadaardige code weer terugzetten. Google bestempelt deze websites als "recidivisten" en gaat harder tegen dit soort websites optreden. In het geval Google een website als recidivist bestempelt zal de internetgigant 30 dagen lang voor de website waarschuwen. In de tussentijd is het niet mogelijk voor de webmaster om de website opnieuw door Google te laten controleren. Google zal in dit geval de webmaster wel waarschuwen. De internetgigant merkt op dat het nieuwe beleid niet voor gehackte websites zal gelden.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.