Ga naar inhoud

Microsoft stopt volgend jaar met Security Bulletins


Aanbevolen berichten

Al jaren maakt Microsoft gebruik van Security Bulletins om informatie over beveiligingsupdates te verspreiden, maar vanaf februari volgend jaar gaat de softwaregigant hiermee stoppen. Volgens Microsoft hebben gebruikers om een andere manier gevraagd om de informatie te benaderen.

Ook wilden gebruikers dat informatie uit Security Bulletins eenvoudiger kan worden weergegeven. Hierop heeft Microsoft de Security Updates Guide ontwikkeld. Een nieuw portaal dat gebruikers informatie over beveiligingslekken en -updates laat filteren, bijvoorbeeld op cve-nummer, productnaam, datum en Knowledge Base-nummer. Ook is het mogelijk om producten uit het overzicht te verwijderen.

Verder biedt Microsoft een programmeerinterface (api) om de beschikbare informatie te gebruiken. Dit moet volgens de softwaregigant een stuk eenvoudiger werken dan het "scrapen" van de website met Security Bulletins. Informatie over beveiligingsupdates zal tot en met januari 2017 als Security Bulletin worden weergeven. Na de patchronde van januari volgend jaar zal informatie over beveiligingsupdates alleen nog in de Security Updates Guide te vinden zijn.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.