Ga naar inhoud

Microsoft stopt in februari 2017 ondersteuning sha-1-certificaten


Aanbevolen berichten

Volgend jaar februari stopt Microsoft in Edge en Internet Explorer 11 de ondersteuning van sha-1-certificaten, waardoor het kan voorkomen dat sommige websites niet meer worden geladen. Het secure hash algorithm (sha) is een hashfunctie die van data een unieke hashcode maakt.

Het wordt onder andere voor ssl-certificaten gebruikt waarmee websites een versleutelde verbinding aanbieden. "Het sha-1-hashingalgoritme is niet langer veilig", aldus Microsoft. Kwetsbaarheden in sha-1 kunnen een aanvaller content laten spoofen of phishing- aanvallen en man-in-the-middle-aanvallen laten uitvoeren op internetgebruikers. Daarom hebben allerlei partijen, waaronder ook Google en Mozilla, besloten om sha-1 uit te faseren.

Vanaf 14 februari 2017 zullen Microsoft Edge en Internet Explorer 11 daarom geen websites meer laden die van een sha-1-certificaat gebruikmaken. Gebruikers krijgen dan een waarschuwing te zien dat er een probleem met het certificaat van de website is. De waarschuwing kan nog worden genegeerd, maar Microsoft raadt dit ten zeerste af. De maatregel heeft geen gevolgen voor sha-1-certificaten die bedrijven zelf op de computers van hun werknemers hebben geïnstalleerd, hoewel Microsoft adviseert dat ook in die gevallen er naar een sha-256-certificaat wordt gemigreerd.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.