Ga naar inhoud

Microsoft laat Chrome-gebruikers weten dat Edge veiliger is


Aanbevolen berichten

Microsoft is begin deze maand een nieuwe promotiecampagne voor Edge begonnen waarbij het gebruikers van Google Chrome en Mozilla Firefox op Windows 10 notificaties toont dat de eigen browser veiliger is. Chrome- en Firefox-gebruikers krijgen soms bij het starten van de browser een pop-up te zien.

In de melding staat dat Edge veiliger is en meer social engineering-malware blokkeert, zo meldde een gebruiker op Reddit. Het gaat dan om malware die zich als een videocodec of plug-in voordoet, of met andere software is gebundeld. Moderne browsers beschikken over verschillende detectiemethodes om dit soort downloads te identificeren en te stoppen.

Begin november verscheen er onderzoek van onderzoeksbureau NSS Labs waaruit blijkt dat Edge meer social engineering-malware stopt dan Chrome en Firefox. Edge blokkeerde 99% van de malware-exemplaren uit de test, gevolgd door door Chrome (85,8%) en Firefox (78,3%). Via het menu Meldingen en Acties en dan "Tips en suggesties over Windows weergeven" kan de melding worden uitgeschakeld.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.