Ga naar inhoud

Belgische politie promoot website Have I Been Pwned


Aanbevolen berichten

De Belgische politie heeft de website Have I Been Pwned gepromoot, die internetgebruikers waarschuwt als hun e-mailadres in een gehackte of gestolen database voorkomt. De website is een initiatief van de Australische beveiligingsonderzoeker en regionale Microsoft-directeur Troy Hunt.

Volgens de Belgische politie weten internetgebruikers dat hun gegevens niet altijd goed beschermd zijn. "Grote internetspelers zoals LinkedIn, Dropbox, Sony, Snapchat of Badoo werden onlangs het slachtoffer van cyberaanvallen waardoor de gegevens van duizenden gebruikers op het net verschenen." Voor internetgebruikers kan het echter lastig zijn om te verifiëren dat hun gegevens zijn gestolen. Daarom besteedt de Belgische politie op de eigen website aandacht aan Have I Been Pwned.

Inmiddels zijn er 166 datalekken aan de website toegevoegd, met de gegevens van bijna 2 miljard accounts. Het grootste datalek, met 359 miljoen accounts, komt voor rekening van MySpace. Ook LinkedIn (164 miljoen acocunts) en Adobe (152 miljoen accounts) kregen met grote datalekken te maken. Om automatisch in het geval van een nieuw datalek te worden gewaarschuwd moeten internetgebruikers wel hun e-mailadres opgeven. "Wees gerust, de beheerder van de site garandeert dat het mailadres dat u gaat laten controleren niet zal worden opgeslagen, noch aan andere diensten zal worden verstrekt", aldus de Belgische politie.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.