Ga naar inhoud

Gehackte zakelijke OneDrive-accounts verspreiden malware


Aanbevolen berichten

Internetcriminelen maken gebruik van gehackte zakelijke OneDrive-accounts om malware te verspreiden. Dat laat beveiligingsbedrijf Forcepoint weten. Het gaat om OneDrive for Business, dat werknemers bestanden laat opslaan en delen.

Elke werknemer heeft een persoonlijke url waar werkgelerateerde bestanden kunnen worden gedeeld. De url bevat verder de naam van het bedrijf. In de gehackte accounts plaatsen de aanvallers malware. Vervolgens wordt er een link naar het bestand gegenereert dat via spamberichten wordt verspreid. Het gaat om zowel uitvoerbare bestanden als zip-bestanden met daarin een JavaScript-bestand.

"Misbruik van cloudopslagdiensten is een kosteffectieve methode voor cybercriminelen om malware te verspreiden. Aangezien deze tactiek al bij veel mensen bekend is zoeken cybercriminelen naar alternatieve manieren om via social engineering toe te slaan. Het gebruik van Microsoft OneDrive for Business kan ze in dit geval helpen, aangezien het een bekende dienst voor bedrijven is", zegt onderzoeker Roland Dela Paz. Hij merkt op dat een aanvullend risico is dat de aanvallers toegang tot het zakelijke OneDrive-account hebben, zoals bestanden en contacten. Hoe de accounts precies worden gehackt is onbekend.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.