Ga naar inhoud

Mozilla gaat WebExtensions voor Firefox verplichten


Aanbevolen berichten

Mozilla zal volgend jaar verschillende aanpassingen aan de ondersteuning van Firefox-add-ons doorvoeren zodat de browser alleen nog maar met WebExtensions werkt. Andere add-ons zullen dan niet meer worden ondersteund. Firefox maakt op dit moment gebruik van een eigen model voor extensies.

Er zijn duizenden extensies die allerlei nieuwe functionaliteit aan de browser toevoegen, zoals adblockers, wachtwoordmanangers en tools voor het downloaden van video's. Mozilla wil echter overstappen op een model waarbij extensies straks in alle browsers kunnen werken, net zoals met webapplicaties nu het geval is. Om dit te realiseren is er voor WebExtensions gekozen, een verzameling van programmeerinterfaces (api's) voor het ontwikkelen van extensies. Extensies voor Chrome, Opera en Microsoft Edge zullen in Firefox als WebExtension kunnen draaien.

Volgens Mozilla zijn WebExtensies eenvoudiger te ontwikkelen en hoeven ontwikkelaars niet precies te weten hoe Firefox werkt om aan de slag te gaan. Ook is het voor ontwikkelaars eenvoudiger om hun extensie op meerdere browsers te laten werken. Eind 2017 met de lancering van Firefox 57 zal de browser alleen nog WebExtensions ondersteunen. Om ervoor te zorgen dat nieuwe extensies hiervoor klaar zijn zal Mozilla van Firefox 53 geen nieuwe extensies meer accepteren die geen WebExtension zijn, zo laat Mozilla's Kev Needham weten.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.