Ga naar inhoud

Belangrijke update niet automatisch naar alle Windows Servers


Aanbevolen berichten

Een belangrijke beveiligingsupdate die Microsoft deze maand voor Windows uitrolde is niet automatisch op alle Windows Servers geïnstalleerd, zo heeft Microsoft twee weken na het verschijnen van de patch bekendgemaakt. Het gaat om het 140ste beveiligingsbulletin van Microsoft dit jaar.

De update verhelpt een kwetsbaarheid in de bootmanager van Windows waardoor een aanvaller die fysiek aanwezig is de beveiliging kan omzeilen. Op deze manier is het mogelijk om de integriteitscontrole van software uit te schakelen, zodat het mogelijk wordt om test-gesigneerde uitvoerbare bestanden en drivers op de computer te installeren. Microsoft laat nu weten dat de update niet automatisch op alle installaties van Windows Servers 2012, Windows Server 2012 R2 en Windows Server 2016 wordt geïnstalleerd als er een eerdere update ontbreekt. Meer informatie geeft Microsoft in dit Knowledge Base-artikel.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.