Ga naar inhoud

WordPress gaat voor sommige functies https vereisen


Aanbevolen berichten

WordPress gaat vanaf volgend jaar voor sommige functies https vereisen. Volgens de ontwikkelaars van het populaire contentmanagementsysteem, dat op zo'n 26% van alle websites op internet draait, is de aanwezigheid van ssl vergelijkbaar met het aanwezig zijn van JavaScript en een moderne PHP-versie.

"We vinden dat elke host ssl standaard moet ondersteunen, met name in een tijdperk na Snowden", zegt WordPress-ontwikkelaar Matt Mullenweg. Ergens volgend jaar zal er worden gekeken welke features, zoals api-authenticatie, het meest van ssl profiteren en zullen die alleen nog maar in ssl-omgevingen werken. Dit moet het gebruik van https onder WordPress-sites verder aanmoedigen.

Daarnaast zal WordPress vanaf begin 2017 alleen nog maar hostingpartners promoten die standaard een ssl-certificaat aan hun klanten aanbieden. Het opzetten van een WordPress-website kan op verschillende manieren. Zo kunnen internetgebruikers de software zelf binnen hun eigen hostingomgeving downloaden en installeren, kan er een website via WordPress.com worden aangemaakt en bieden allerlei hostingproviders standaard WordPress-installaties aan. WordPress maakt voor verschillende van deze hostingpartners reclame.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.