Ga naar inhoud

Google Chrome blokkeert nu standaard Flash Player


Aanbevolen berichten

Met de lancering van Chrome 55 deze week zal de browser Adobe Flash Player voortaan standaard op websites blokkeren en voor het afspelen van videocontent html5 gebruiken. In het geval websites alleen Flash Player ondersteunen krijgen Chrome-gebruikers een melding te zien of ze Flash willen inschakelen.

Html5 is volgens Google veel lichter en sneller en biedt meer veiligheid. De nieuwe maatregel geldt niet voor de tien volgens Google populairste websites op internet, namelijk YouTube.com, Facebook.com, Yahoo.com, VK.com, Live.com, Yandex.ru, OK.ru, Twitch.tv, Amazon.com en Mail.ru. Voor deze websites zal er een jaar lang een uitzondering worden gemaakt. Google is al geruime tijd bezig om Flash op het internet uit te faseren. In september werd in Chrome 53 al besloten om standaard Flash-trackers die internetgebruikers volgen te blokkeren. Bij de meeste Chrome-gebruikers zal de nieuwste versie automatisch worden geïnstalleerd.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.