Ga naar inhoud

HP gaat ftp en telnet op netwerkprinters uitschakelen


Aanbevolen berichten

HP is begonnen om oude en onveilige protocollen zoals ftp en telnet voortaan standaard op netwerkprinters uit te schakelen, zo heeft de computergigant bekendgemaakt. Volgens HP kunnen vanwege het groeiend aantal cyberaanvallen netwerkprinters niet meer worden vergeten.

Daarom is er besloten om "minder veilige interfaces" standaard uit te schakelen zodat klanten zelf poorten en protocollen moeten openzetten als ze die nodig hebben. "HP is begonnen met het proces om oudere, minder onderhouden interfaces te sluiten, zoals poorten, protocollen en encryptiealgortimes die door het NIST als minder veilig zijn bestempeld, waaronder ftp en telnet", aldus de aankondiging.

De computergigant zegt met softwareontwikkelaars samen te werken om hun applicaties aan te passen zodat die nieuwere, krachtigere interfaces gaan gebruiken en andere interfaces in de nabije toekomst gesloten kunnen worden. Daarnaast is er onlangs een update verschenen die voor zowel nieuwe als bestaande printers het beheerderswachtwoord en encryptie-instellingen verbetert.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.