Ga naar inhoud

Windows 10-computers nu ook via stem uit te schakelen


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft een nieuwe functie aan de Cortana stemassistent van Windows 10 toegevoegd waardoor het mogelijk is om computers via een mondelinge opdracht uit te schakelen, te herstarten of te vergrendelen. De functie is nu aan de nieuwste testversie van Windows 10 toegevoegd.

Een andere optie is om via Cortana en een Azure Active Directory (AAD) identity in te loggen. Gebruikers kunnen zo met hun werk- of schoolaccount inloggen in plaats van hun Microsoftaccount. Cortana is zodoende ook te gebruiken als de organisatie in kwestie geen Microsoftaccount ondersteunt. "Je krijgt zo de volledige Cortana-ervaring met bijna alle features", zegt Microsofts Dona Sarkar. AAD is op dit moment alleen beschikbaar voor Windows 10.

Een andere vernieuwing in de nieuwste testversie van Windows 10 is een nieuw dashboard voor Windows Defender, de standaard met Windows meegeleverde virusscanner. Gebruikers zouden via het nieuwe dashboard een beter overzicht moeten krijgen van de status van hun systeem. Verder is Windows Update aangepast en kunnen gebruikers nu zelf een tijd aangeven wanneer de machine voor het installeren van updates moet worden herstart. Wanneer de nieuwe functies aan de standaardversie van Windows 10 worden toegevoegd is nog niet bekend. Bij de lancering van Windows 10 uitte de Consumentenbond nog grote kritiek op Cortana, omdat de stemassistent ingesproken tekst naar Microsoft terugstuurt.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.