Ga naar inhoud

Chrome 56 gaat bepaalde http-sites als onveilig weergeven


Aanbevolen berichten

Google Chrome gaat gebruikers vanaf de volgende versie waarschuwen voor websites waarbij via het onbeveiligde http moet worden ingelogd of die via http creditcardgegevens verzamelen. Op dit moment geeft Chrome nog geen expliciete waarschuwing voor http-sites.

Google wil dit echter in de toekomst gaan veranderen en is van plan om alle http-sites als onveilig te bestempelen, aangezien het verkeer van en naar deze websites voor derden toegankelijk is. De eerste stap in dit proces is om websites die via http wachtwoorden en creditcardgegevens verzamelen vanaf Chrome 56 als onveilig weer te geven. Chrome-gebruikers krijgen in dit geval in de adresbalk de melding "Not Secure". De feature is nu aan de testversie van Chrome 56 toegevoegd. Google adviseert websites die niet het stempel onveilig willen krijgen om https te gaan gebruiken.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.