Ga naar inhoud

Ransomware biedt gratis sleutel als slachtoffer anderen besmet


Aanbevolen berichten

Een nieuw ransomware-exemplaar genaamd Popcorn Time biedt slachtoffers een gratis decryptiesleutel als ze twee of meer andere internetgebruikers met de malware weten te infecteren die vervolgens betalen. De ransomware werd ontdekt door onderzoekers van MalwareHunterTeam.

Net als andere ransomware versleutelt Popcorn Time allerlei bestanden voor losgeld. Gebruikers moeten vervolgens 1 bitcoin betalen om hun bestanden te ontsleutelen, wat met de huidige wisselkoers 725 euro is. De ransomware, die niets met de Popcorn Time-applicatie te maken heeft, biedt slachtoffers ook een andere optie. Als het slachtoffer twee of meer mensen met de ransomware weet te infecteren die het losgeld betalen, zullen zijn bestanden via een gratis decryptiesleutel kosteloos worden ontsleuteld. Popcorn Time maakt hiervoor gebruik van een speciaal gegenereerde link die naar de ransomware wijst en die het slachtoffer moet verspreiden.

Als er niet binnen 7 dagen wordt betaald dreigt de ransomware de decryptiesleutel te verwijderen, zodat slachtoffers geen toegang meer tot hun bestanden zullen krijgen. De website BleepingComputer meldt dat de Popcorn Time-ransomware nog niet helemaal af is. Als slachtoffers vier keer een verkeerde decryptiesleutel invoeren zal de ransomware bestanden verwijderen. De ransomware-ontwikkelaars zeggen een groep informaticastudenten uit Syrië te zijn en beweren dat het losgeld dat slachtoffers betalen voor voedsel en medicijnen zal worden gebruikt.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.