Ga naar inhoud

Fabrikanten willen geen encryptie aan camera's toevoegen


Aanbevolen berichten

Camerafabrikanten zijn voorlopig niet van plan om encryptie aan fotocamera's toe te voegen om zo filmmakers en fotografen te beschermen. Vorige week deden meer dan 150 documentairemakers en fotojournalisten via de Freedom of the Press Foundation een oproep aan de fabrikanten.

"Documentairemakers en fotojournalisten werken in de gevaarlijkste delen van de wereld en riskeren vaak hun leven om beelden van nieuwswaardige gebeurtenissen naar het publiek te krijgen. Ze hebben bij het terugbrengen van hun materiaal, zodat het kan worden gepubliceerd, met allerlei dreigingen te maken van douanebeambten, politie, inlichtingenagenten, terroristen en criminelen", aldus de filmmakers en fotografen in een open brief gericht aan Nikon, Sony, Canon, Olympus en Fuji.

De fabrikanten werd dan ook gevraagd om encryptie aan hun camera's toe te voegen, maar die lijken dat niet van plan te zijn. Vice Magazine vroeg de verschillende fabrikanten om een reactie. Canon, Sony en Fuji gaven helemaal geen antwoord, terwijl Olympus de vraag niet inhoudelijk beantwoordde. Een woordvoerder van Nikon stelde dat het bedrijf naar de wensen van gebruikers luistert, maar liet verder niet weten of de fabrikant het toevoegen van encryptie overweegt. "Het is teleurstellend dat deze fabrikanten nauwelijks reageren op één van hun meeste kwetsbare klanten", zegt Trevor Timm, directeur van Freedom of the Press Foundation.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.