Ga naar inhoud

Firefox stopt ondersteuning Windows XP in september 2017


Aanbevolen berichten

Firefoxgebruikers die nog met Windows XP of Vista werken zullen vanaf september volgend jaar geen beveiligingsupdates meer ontvangen, wat gevolgen voor 10 procent van de gebruikers heeft. Firefox is één van de weinige browsers die deze platformen nog ondersteunt, aldus de opensource-ontwikkelaar.

De support zal nu in verschillende stappen worden afgebouwd. In maart volgend jaar zullen alle Firefoxgebruikers op Windows XP en Windows Vista automatisch naar Firefox Extended Support Release (ESR) worden geüpgraded. De ESR-versie van Firefox ontvangt alleen maar beveiligingsupdates en is vooral voor bedrijven en organisaties bedoeld. Vervolgens zullen gebruikers op Windows XP en Windows Vista halverwege 2017 nog een keer worden gewaarschuwd, waarna in september 2017 de ondersteuning wordt gestopt. Mozilla adviseert gebruikers van beide platformen om naar een nieuwere Windows-versie te upgraden.

Onlangs publiceerde Mozilla het Firefox Hardware Report, waaruit blijkt dat 10 procent van alle Firefoxgebruikers nog op Windows XP draait. Het besturingssysteem wordt sinds april 2014 niet meer door Microsoft ondersteund. De ondersteuning van Windows Vista zal volgend jaar april stoppen. Google heeft de ondersteuning van Windows XP en Vista eerder dit jaar al gestopt. Opera liet eerder weten dat het deze platformen wel zal blijven ondersteunen.

 

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.