Ga naar inhoud

Windows Firewall kan besmetting via Word-macro's voorkomen


Aanbevolen berichten

Het gebruik van macro's in Word-documenten is nog altijd een populaire methode voor internetcriminelen om computers met malware te infecteren, maar het aanpassen van de Windows Firewall kan dergelijke besmettingen voorkomen, zo meldt Tom Webb, vrijwilliger bij het Internet Storm Center (ISC).

In veel gevallen bevat het Word-document zelf niet de malware, maar zal de macro die op de computer downloaden en uitvoeren. Dit gebeurt regelmatig via een PowerShell-script. Via de standaard in Windows ingebouwde firewall is het echter mogelijk om alle netwerkverbindingen voor Powershell te blokkeren. Zelfs als een gebruik in dit geval het Word-document opent en de macro's inschakelt zal er geen malware op het systeem worden gedownload, aldus Webb. Hij merkt op dat een dergelijke blokkade ook voor wscript en cscript zou moeten werken.

 

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.