Ga naar inhoud

Mozilla dicht ernstige lekken in Thunderbird


Aanbevolen berichten

Mozilla heeft een nieuwe versie van het e-mailprogramma Thunderbird uitgebracht die meerdere kwetsbaarheden verhelpt. Het gaat in totaal om acht lekken waarvan er twee als ernstig zijn aangemerkt. Een aanvaller zou deze lekken kunnen gebruiken om willekeurige code op het systeem uit te voeren.

Volgens Mozilla zijn deze kwetsbaarheden in het algemeen niet via e-mail uit te buiten, aangezien scripts tijdens het lezen van e-mails staan uitgeschakeld. Het grootste risico doet zich dan ook voor in een "browser of browser-achtige context". Gebruikers krijgen het advies om naar Thunderbird 45.6 te upgraden. Dit kan via de updatefunctie en normaliter ook via Mozilla.org. Op het moment van schrijven wordt via Mozilla.org nog Thunderbird 45.5.1 aangeboden. Ook in de release notes is de nieuwe versie nog niet te vinden

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.