Ga naar inhoud

Let's Encrypt: Volledig versleuteld web stap dichterbij


Aanbevolen berichten

In 2016 jaar is het fundament voor een volledig versleuteld web gelegd, zo stelt Let's Encrypt, een initiatief van de Internet Security Research Group (ISRG) dat wordt gesteund door Mozilla, Akamai, Cisco, de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF en verschillende andere partijen.

Het heeft een volledig versleuteld web als doel en wil dit bereiken door de uitgifte en installatie van ssl-certificaten zo eenvoudig mogelijk te maken. Sinds de lancering ruim een jaar geleden heeft Let's Encrypt 21,7 miljoen certificaten uitgegeven die worden gebruikt om het verkeer van en naar zo'n 24 miljoen websites te versleutelen. Begin vorig jaar was het rootcertificaat van Let's Encrypt nog niet door grote rootprogramma's geaccepteerd. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat uitgegeven ssl-certificaten automatisch door browsers worden herkend.

Inmiddels is het rootcertificaat van Let's Encrypt door Apple, Google en Mozilla geaccepteerd. "En we zullen binnenkort de acceptatie door een ander groot rootprogramma aankondigen. Dit zijn belangrijke stappen om als een onafhankelijke certificaatautoriteit te kunnen werken", zegt Josh Aas, directeur van het ISRG in een terugblik op 2016 en vooruitblik op dit jaar.

Voor 2017 verwacht Aas een nog grotere groei. "Het fundament voor een volledig versleuteld web is dit jaar gelegd." Zo zijn er steeds meer hostingproviders die hun klanten eenvoudig https laten inschakelen. Daarnaast zijn browserfabrikanten bezig om allerlei aanpassingen aan de interface van hun browser door te voeren om gebruikers voor onversleutelde http-websites te waarschuwen. Zo toont Google Chrome nu bij https-websites het label "veilig" en wil de internetgigant in de toekomst http-websites standaard als "onveilig" bestempelen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.