Ga naar inhoud

Duitse geheime dienst wil terugslaan bij cyberaanvallen


Aanbevolen berichten

De Duitse geheime dienst wil kunnen terugslaan bij cyberaanvallen, zoals het verwijderen van gestolen data op servers die de aanvallers gebruiken of het uitschakelen van systemen. Dat laat Hans-Georg Maassen, hoofd van de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst BfV tegenover het persbureau dpa weten.

"We denken dat het noodzakelijk is om niet alleen defensief bezig te zijn, maar de vijand ook te kunnen aanvallen zodat hij stopt met verdere aanvallen tegen ons." Eerder opperde de Duitse minister van Binnenlandse Zaken al dat Duitse diensten de bevoegdheid moeten krijgen om cyberaanvallen actief te kunnen bestrijden. Maassen is het hiermee eens.

Op dit moment kan de BfV gegevens die zijn gestolen en door de aanvallers op een server worden bewaard niet verwijderen. "Er is dus een groot risico dat naast de aanvaller derde partijen deze gegevens kunnen benaderen", merkt Maassen op. In dit geval zouden de Duitse autoriteiten over de juridische autoriteit moeten beschikken om de gegevens te verwijderen. Verder pleit het hoofd van de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst ook voor wetgeving om systemen uit te schakelen die een serieuze bedreiging voor de cyberveiligheid vormen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.